Glas en randlood

Date

17 nov 2022

Time

14:00 - 21:30

Location

De Skulp Drachten
Kiryat Onoplein 85a Drachten

Omschrijving

Een kennismakingsworkshop: “glas in randlood” . En omdat het seizoen al voorzichtig richting de Kerst gaat heeft deze workshop een Kerst-tint. Er kunnen Kerstornamenten en/of een Kerstengel gemaakt worden.
Tijdens de workshop gaan we na een korte uitleg volgens sjablonen het patroon op het glas zetten, het glas snijden en zonodig slijpen. Hierna wordt het glas in randlood gezet om het daarna te solderen. De hangers worden voorzien van een koortje naar keuze en de engel ‘krijgt’ een waxinelichtje.
Ervaring is niet vereist. Voor de deelnemers die al ervaring hebben met glas snijden en misschien sneller werken is er de mogelijkheid om meerdere werkstukjes te maken. Hiervoor wordt dan wel een kleine extra bijdrage gevraagd.

Voor de veiligheid werken we tijdens het glas snijden en slijpen met veiligheidsbrillen. En voor diegene die wil zijn er ook handschoenen aanwezig om te dragen tijdens het solderen. Trek niet je mooiste kleding aan;)

De workshop wordt in de middag en in de avond gegeven aan maximaal 5 personen per keer. Mocht je geïnteresseerd zijn om mee te doen wacht dan niet te lang met opgeven.

Tijd:
middagsessie 14.00 – 16.30 uur
avondsessie 19.00 – 21.30 uur

Kosten: € 20,-
Mocht je een extra ornament maken dan kost dat € 5,- extra, dit bedrag mag je ter plaatse voldoen.


Category
ontspanning
creatief
voeding
actief
informatief
diverse

activiteiten

De vrijwilligers van De Skulp organiseren regelmatig activiteiten en themabijeenkomsten zodat lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten. 

Klik hier voor onze actuele agenda.

Zo kun je eens binnenlopen bij het wekelijks SkulpCafé of aansluiten bij één van de vele activiteiten. Dit kan een sportieve activiteit zijn, zoals wandelen in de fraaie natuur van onze provincie, maar ook een creatieve zoals schilderen. Daarnaast kun je ook opgeven voor een massage bij kanker en worden er verwen momenten georganiseerd.
De themabijeenkomsten zijn met name bedoeld om je te informeren over de gevolgen van kanker in diverse fases van het proces waar je je in bevindt.

Opgave voor een activiteit doe je middels het aanmeld formulier bij de betreffende activiteit.

Binnenlopen tijdens het SkulpCafé kan uiteraard zonder opgave en daar staat de koffie voor je klaar en is er een luisterend oor.