In je kracht staan! creatieve workshop 6 middagen

Date

08 mrt 2023

Time

13:30 - 16:00

Location

De Skulp Drachten
Kiryat Onoplein 85a Drachten

Omschrijving

Thema: In je kracht staan!

Ik sta in mijn kracht

Ik ben creatief en sterk

Dit is mijn verhaal

 

6 Woensdagmiddagen van 13.30 tot 16.00 uur in de De Skulp Drachten

In deze workshop laten we je weer in je kracht staan. Dit doen we middels verschillende creatieve werkvormen.

Data:  08 en 22 maart, 5, 12 en 19 april en 3 mei

Kosten: € 50,-

Workshop 1

Collage maken met “jezelf” als middelpunt. We maken op een groot vel papier een collage of moodboard waarin jezelf het middelpunt bent, je kunt je zelf verbeelden door een kleur een bloem of iets anders, het hoeft geen foto van jezelf te zijn. Ik vraag je met plaatjes en teksten er omheen iets over jezelf te vertellen. Zoals, hobby’s, wensen, wat je belangrijk vindt misschien iets over hoe je voelt. Alles is goed, niks is fout.

Workshop 2

Schilderen met acrylverf op papier met acryl; voor de vuist weg, met verschillende gereedschappen zoals kwasten borstels, bankpasjes, plamuurmes, schuurponsjes enz. het mag niks voorstellen.

Na de koffie/theepauze iets uit de “voorstelling” benadrukken dat kan bijvoorbeeld met soft pastelkrijt of oliekrijt. Je haalt dus een voorstelling uit je onder/achtergrond, bijv een boom of een bloem.

 Workshop 3

Zelfportret op doek met acrylverf, onder/achtergrond van gescheurd papier. We maken op een klein schildersdoekje een achtergrond van gescheurde stukjes gekleurd papier. Dit lijmen we met verdunde houtlijm op het doek. Daarna schilder je bijvoorbeeld met een sjabloon een mensfiguur of een portret met acrylverf op het doek. Dit is jouw selfie. Wie jij op dit moment bent of wilt zijn. Dit kan heel gestileerd maar ook met details. Ook hier geldt weer dat alles goed is zoals het is. Het gaat om het creatieve proces niet om het resultaat.

 Workshop 4

Keramiek Unyk, Morra 2 9204 KH Drachten

Zelfportret kleien. Deze week gaan we naar aanleiding van de vorige workshop een zelfportret kleien, dit kan een beeldje van je zelf zijn of een kleine buste. Je krijgt voldoende uitleg en voorbeelden om dit werkstuk te maken. Als het werkstuk klaar is moet het een paar weken drogen, daarna zorg ik er voor dat het wordt gebakken zodat we het de laatste keer kunnen beschilderen met acrylverf en aflakken.

Workshop 5

Schilderen op een klein doekje met acrylverf naar aanleiding van een metafoor. Deze keer krijg je weer een klein schildersdoekje. Ik vertel een metafoor, dat is eigenlijk een verhaal met een boodschap. Welke boodschap dat is, is voor iedereen verschillend. Daarna vraag ik je om te schilderen met acrylverf en mogelijk andere materialen, wat het verhaal jou vertelt.

Workshop 6

Het beschilderen van het kleibeeld naar eigen idee, zodat je jezelf er in kunt herkennen. Na afloop evalueren welke kracht jij uit deze workshops heb gehaald.


Category
ontspanning
creatief
voeding
actief
informatief
diverse

activiteiten

De vrijwilligers van De Skulp organiseren regelmatig activiteiten en themabijeenkomsten zodat lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten. 

Klik hier voor onze actuele agenda.

Zo kun je eens binnenlopen bij het wekelijks SkulpCafé of aansluiten bij één van de vele activiteiten. Dit kan een sportieve activiteit zijn, zoals wandelen in de fraaie natuur van onze provincie, maar ook een creatieve zoals schilderen. Daarnaast kun je ook opgeven voor een massage bij kanker en worden er verwen momenten georganiseerd.
De themabijeenkomsten zijn met name bedoeld om je te informeren over de gevolgen van kanker in diverse fases van het proces waar je je in bevindt.

Opgave voor een activiteit doe je middels het aanmeld formulier bij de betreffende activiteit.

Binnenlopen tijdens het SkulpCafé kan uiteraard zonder opgave en daar staat de koffie voor je klaar en is er een luisterend oor.