Informatiemiddag “van ruis naar rust”

Date

14 okt 2020

Time

15:00 - 17:00

Location

De Skulp Drachten
Kiryat Onoplein 85a Drachten

Omschrijving

Het is een vaak een heikel onderwerp, dat je het liefst voor je uitschuift.

 

Op woensdagmiddag 14 oktober van 15.00 tot 17.00 uur is er een informatiemiddag met het thema “van ruis naar rust”.

Wat komt er op u af na een overlijden?

Jessica Monsma en Hannie Schuurman laten u zien dat er naast het gemis en verdriet ook mooie herinneringen te maken zijn. En dat de administratieve rompslomp die volgt ook z’n functie heeft. Zo bent u beter voorbereid op de intense periode die aanbreekt nadat een dierbare is overleden.

De registerexecuteur is een professional die zich bezighoudt met het afwikkelen van een nalatenschap. Dat gaat verder dan alleen de juridische zaken, denk bijvoorbeeld aan de ontruiming en verkoop van een woning. Verder ook praktische zaken als het opzeggen van abonnementen, belastingaangiftes en het verdelen van de nalatenschap. In de regel een hoop werk, dat behoorlijk wat tijd kost en veel uitzoekwerk met zich meebrengt.

De registerexecuteur kan ook al voor het overlijden beoordelen en adviseren hoe de zaken ervoor staan als iemand, bij wijze van spreken, gisteren zou zijn overleden. Klopt het testament nog wel? Staan de juiste namen op de levensverzekeringen? Door de zaken bij leven te regelen, ontstaat er duidelijkheid en rust.

De uitvaartbegeleider informeert u over waar uw nabestaanden mee te maken krijgen op het moment dat u komt te overlijden. Alle zaken rondom de uitvaart en alles wat op de afscheidsdag gebeurt, heeft invloed op hoe er later wordt teruggekeken op (het leven van) de overledene. Niet alleen met een perfect georganiseerde uitvaart, maar ook met verschillende persoonlijke aspecten die uw nabestaanden steun kunnen bieden.

Een afscheid maakt u waardevol door zaken te bespreken en te regelen. Voorbereid zijn, maakt het uw nabestaanden makkelijker. Duidelijkheid geeft rust.

Het belooft een interactieve middag te worden waarbij het zelf houden van de regie centraal staat. Na de presentatie is er ruim gelegenheid tot het stellen van uw persoonlijke vragen.

 

Opgeven aanmeldingen@deskulp.nl of 06-30567332

Waar: “de Werkplaats” Kyriat Onoplein 85A Drachten


Category
ontspanning
creatief
voeding
actief
informatief
diverse

activiteiten

De vrijwilligers van De Skulp organiseren regelmatig activiteiten en themabijeenkomsten zodat lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten. 

Klik hier voor onze actuele agenda.

Zo kun je eens binnenlopen bij het wekelijks SkulpCafé of aansluiten bij één van de vele activiteiten. Dit kan een sportieve activiteit zijn, zoals wandelen in de fraaie natuur van onze provincie, maar ook een creatieve zoals schilderen. Daarnaast kun je ook opgeven voor een massage bij kanker en worden er verwen momenten georganiseerd.
De themabijeenkomsten zijn met name bedoeld om je te informeren over de gevolgen van kanker in diverse fases van het proces waar je je in bevindt.

Opgave voor een activiteit doe je middels het aanmeld formulier bij de betreffende activiteit.

Binnenlopen tijdens het SkulpCafé kan uiteraard zonder opgave en daar staat de koffie voor je klaar en is er een luisterend oor.