Jongvolwassenengroep geraakt door kanker

Date

28 mrt 2023

Time

19:30 - 21:30

Location

VV Heerenveen
Oranje Nassaulaan 21, 8448 MT Heerenveen

Omschrijving

Steeds meer jonge mensen worden geconfronteerd met kanker. Jongeren en jongvolwassenen met kanker hebben unieke psychosociale en praktische problemen. Je leven staat op z’n kop en het is dan ook logisch dat je veel leeftijdsspecifieke vragen hebt. Vragen over impact van kanker op je opleiding, werk, relaties, seksualiteit en vruchtbaarheid en meer.

Deze bijeenkomsten zijn speciaal voor iedereen in de leeftijd van rond 20 tot 40 jaar, die zelf ziek is (geweest), maar ook voor iedereen die in de familie of vriendenkring kanker heeft (gehad).

Ervaringen delen,  je verhaal delen, dat geeft herkenning en begrip. In gesprek met je leeftijdsgenoot of deelnemen aan de leuke activiteiten.
Tijdens de bijeenkomsten voor Jongvolwassenen is ruimte voor een praatje, een luisterend oor of één-op-één gesprek. Er wordt  informatie gegeven over het concept Positieve Gezondheid en daarnaast worden er thema-avonden met sprekers georganiseerd.

Je bent van harte welkom.


Category
ontspanning
creatief
voeding
actief
informatief
diverse

activiteiten

De vrijwilligers van De Skulp organiseren regelmatig activiteiten en themabijeenkomsten zodat lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten. 

Klik hier voor onze actuele agenda.

Zo kun je eens binnenlopen bij het wekelijks SkulpCafé of aansluiten bij één van de vele activiteiten. Dit kan een sportieve activiteit zijn, zoals wandelen in de fraaie natuur van onze provincie, maar ook een creatieve zoals schilderen. Daarnaast kun je ook opgeven voor een massage bij kanker en worden er verwen momenten georganiseerd.
De themabijeenkomsten zijn met name bedoeld om je te informeren over de gevolgen van kanker in diverse fases van het proces waar je je in bevindt.

Opgave voor een activiteit doe je middels het aanmeld formulier bij de betreffende activiteit.

Binnenlopen tijdens het SkulpCafé kan uiteraard zonder opgave en daar staat de koffie voor je klaar en is er een luisterend oor.