Kanker en Bewegen workshop Dans voor je leven

Date

06 okt 2023

Time

13:30 - 14:45

Location

fysiopraktijk Spectrum
Wijnhorsterstraat 196 Leeuwarden

Omschrijving

Tijdens een Dans voor je Leven workshop kunnen deelnemers ervaren wat hun lichaam nog allemaal (wel) kan en daar kracht uit putten. Of dat nu iemand is die zelf kanker heeft (gehad) of anderszins met kanker is geconfronteerd als partner, vriendin of nabestaande. Iedereen gaat min of meer op ontdekkingsreis naar de mogelijkheden van zijn of haar lichaam. Voor de workshop is geen danservaring nodig.

De serie bestaat uit 6 twee wekelijkse bijeenkomsten. Je bent van harte welkom om een keer vrijblijvend mee te doen. De workshop staat onder leiding van een ervaren dansdocent die zich bewust is van de beperkingen en mogelijkheden van de deelnemers. Elke bijeenkomst duurt 1 uur. Danservaring is niet nodig, plezier staat voorop.
Dansprofessional: Eva Thoman zal deze workshop begeleiden in samenwerking met Aad van der Windt (Dansante Fysiotherapie).

Wat zeggen deelnemers:

“Net alsof mijn verleden/ mijn trauma mijn superkracht is geworden. Dans is mijn uitlaatklep, altijd geweest. Nu weet ik het weer”

“Ik voel me weer als 1 geheel en niet meer in stukjes”

“Dans geeft mij een vrijer gevoel, het geeft mij ruimte en andere perspectieven. Het haalt mij uit het hoofd, luchtig in beweging, meer contact met mijn lichaam en de ruimte om mij heen”

“Dans en muziek helpen mij weer om het leven te leven. Ik durf nu weer te leven” 


Praktische informatie

Start cursus 25 augustus (u kunt ieder moment instappen)
Tijd: 13.30 tot 14.45 uur
Locatie: Fysiotherapie praktijk Spectrum Leeuwarden. Wijnhornsterstraat 196. 8932 EZ Leeuwarden.
Kosten  € 60 (rittenkaart voor 6 keer)

Wil je meer informatie kijk dan op www.dansmedicijn.nl  Voor vragen kun je contact opnemen met Aad de Wint mail naar: aad@dansmedicijn.nl of bel naar 06-37333912.


Inschrijven

dans voor je leven
Available Tickets: 100

dans voor je leven rittenkaart 6x

Het "dans voor je leven" ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.
Category
ontspanning
creatief
voeding
actief
informatief
diverse

activiteiten

De vrijwilligers van De Skulp organiseren regelmatig activiteiten en themabijeenkomsten zodat lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten. 

Klik hier voor onze actuele agenda.

Zo kun je eens binnenlopen bij het wekelijks SkulpCafé of aansluiten bij één van de vele activiteiten. Dit kan een sportieve activiteit zijn, zoals wandelen in de fraaie natuur van onze provincie, maar ook een creatieve zoals schilderen. Daarnaast kun je ook opgeven voor een massage bij kanker en worden er verwen momenten georganiseerd.
De themabijeenkomsten zijn met name bedoeld om je te informeren over de gevolgen van kanker in diverse fases van het proces waar je je in bevindt.

Opgave voor een activiteit doe je middels het aanmeld formulier bij de betreffende activiteit.

Binnenlopen tijdens het SkulpCafé kan uiteraard zonder opgave en daar staat de koffie voor je klaar en is er een luisterend oor.