Kennismaking Mindfulness bij Kanker door Tina Kuipers (online bijeenkomst)

Date

19 apr 2021

Time

19:30 - 21:00

Omschrijving

Kennismaking met mindfulness bij kanker

Hoe kan mindfulness kankerpatiënten en hun omgeving helpen

Wie geconfronteerd is met kanker bevindt zich vaak ik een achtbaan van onzekerheid, vermoeidheid, emoties en spanningen. Hoe ga je hier mee om? Trek je je terug of blijf je flink en druk je dingen weg? Heb je -soms- het gevoel dat je overspoeld raakt of raak je juist van de wereld? Of geef je je omgeving regelmatig een -onterechte- uitbrander? Je hebt vast al ervaren dat deze reacties heel veel energie kosten.

Tijdens een mindfulness training leer je effectiever omgaan met deze stress rond kanker. Zo komt er, als je mindfulness regelmatig oefent, zelfs ruimte om ook tijdens zware periodes toch te kunnen genieten van je leven. Ook vang je eerder stressprikkels op en gaat anders om sombere en angstige gedachten. Hierdoor wordt je minder geleefd en bewaak je je eigen grenzen beter.

Voor extra informatie over mindfulness en kanker verwijs ik naar de site van het Radboud UMC . Hier wordt veel onderzoek gedaan naar de positieve effecten van mindfulness bij kanker (linkje)

mindfulness wetenschappelijk onderzoek (radboudcentrumvoormindfulness.nl)

Voor wie is deze workshop?

Voor -ex-kankerpatiënten, naasten en nabestaanden. De oefeningen zijn  geschikt voor iedereen, onafhankelijk van lichamelijke conditie.

Inhoud en werkwijze?

Je maakt kennis met mindfulness bij kanker en ervaart direct wat mindfulness voor jou kan betekenen.

Datum en tijd?

19 april 19.30 uur online

De bijeenkomst duurt ong. 1.5 uur. Door concentratie problemen en brainfog vinden sommige deelnemers het lastig om gelijk na afloop vragen te stellen. Zij mogen mij op donderdagochtend 22 april bellen voor vragen.

Wie ben ik?

Mijn naam is Tina Kuipers, ik woon in Gorredijk. Ik heb veel affiniteit met mensen met een handicap of ziekte doordat ik zelf een chronische ziekte heb en hierdoor leef met een aantal “extra uitdagingen” zoals we dat zo mooi noemen.

Ik werk samen met collega’s, als trainer en coach, bij Noordergrond.  Noordergrond verzorgt training en coachtrajecten voor mensen en organisaties die willen veranderen. Onze specialisatie is ervaringsgericht coachen en trainen. Je wordt letterlijk en figuurlijk in beweging gezet. Voor meer informatie  www.noordergrond.com.

Gratis inschrijven voor de workshop?

Stuur een mailtje naar: aanmeldingen@deskulp.nl

Na het mailtje krijg je voor deze bijeenkomst zo spoedig mogelijk de Link voor deze digitale bijeenkomst toegezonden.


Category
ontspanning
creatief
voeding
actief
informatief
diverse

activiteiten

De vrijwilligers van De Skulp organiseren regelmatig activiteiten en themabijeenkomsten zodat lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten. 

Klik hier voor onze actuele agenda.

Zo kun je eens binnenlopen bij het wekelijks SkulpCafé of aansluiten bij één van de vele activiteiten. Dit kan een sportieve activiteit zijn, zoals wandelen in de fraaie natuur van onze provincie, maar ook een creatieve zoals schilderen. Daarnaast kun je ook opgeven voor een massage bij kanker en worden er verwen momenten georganiseerd.
De themabijeenkomsten zijn met name bedoeld om je te informeren over de gevolgen van kanker in diverse fases van het proces waar je je in bevindt.

Opgave voor een activiteit doe je middels het aanmeld formulier bij de betreffende activiteit.

Binnenlopen tijdens het SkulpCafé kan uiteraard zonder opgave en daar staat de koffie voor je klaar en is er een luisterend oor.