Kunst in de Werkplaats sleutelhanger maken van macramé

Date

15 sep 2022

Time

10:30 - 12:00

Location

De Skulp Drachten
Kiryat Onoplein 85a Drachten

Omschrijving

Sleutelhanger maken met Macramé    

Macramé is een handwerktechniek verwant aan kantklossen, die bestaat uit het knopen van draden zodat een patroon verschijnt. Deze draden worden met de hand geknoopt.

In zijn bekendste vorm wordt macramé gebruikt om bijvoorbeeld een sleutelhanger (zie foto) bestaande uit vier draden te maken. Hiervoor worden de basisknopen gebruikt, een rechte of een gedraaide knoop. Wij maken gebruik van de Weitasknoop.

Ook zin om even lekker bezig te zijn met een sleutelhanger als resultaat?

Schrijf je dan in op onze site.

Maandelijks op donderdagochtend is er van 10.30 tot 12.00 uur Kunst in de Werkplaats.  Je hoeft geen ervaring te hebben.


Category
ontspanning
creatief
voeding
actief
informatief
diverse

activiteiten

De vrijwilligers van De Skulp organiseren regelmatig activiteiten en themabijeenkomsten zodat lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten. 

Klik hier voor onze actuele agenda.

Zo kun je eens binnenlopen bij het wekelijks SkulpCafé of aansluiten bij één van de vele activiteiten. Dit kan een sportieve activiteit zijn, zoals wandelen in de fraaie natuur van onze provincie, maar ook een creatieve zoals schilderen. Daarnaast kun je ook opgeven voor een massage bij kanker en worden er verwen momenten georganiseerd.
De themabijeenkomsten zijn met name bedoeld om je te informeren over de gevolgen van kanker in diverse fases van het proces waar je je in bevindt.

Opgave voor een activiteit doe je middels het aanmeld formulier bij de betreffende activiteit.

Binnenlopen tijdens het SkulpCafé kan uiteraard zonder opgave en daar staat de koffie voor je klaar en is er een luisterend oor.