Kunst in de Werkplaats Zentangle

Date

26 jan 2023

Time

10:30 - 12:00

Location

De Skulp Drachten
Kiryat Onoplein 85a Drachten

Omschrijving

Zentangle is een methode om via het tekenen van patronen concentratie, ontspanning en creativiteit te stimuleren. Op een kaartje wordt een vlakverdeling gemaakt.  Binnen deze vlakken teken je met pen gestructureerde patronen, lijn voor lijn. Tangle in het Engels betekent ‘wirwar, knoop’, maar ook wel ‘omarming’. En ‘zen’ is genoemd naar de Japanse vorm van Boeddhisme: je zoekt naar leegte, wijsheid en stilte.

Zentangles lijken misschien ingewikkeld, maar deze zijn eenvoudig te tekenen met simpele, herhalende lijnen. Op die manier is het mogelijk om met ontspannen aandacht prachtige abstracte kunst te creëren.  Het tekenen zelf is al een genot, maar ook de resultaten zijn het bekijken waard. Tekenervaring is niet nodig, wees welkom om mee te doen.

Er zijn geen kosten aan verbonden, opgeven is fijn.


Category
ontspanning
creatief
voeding
actief
informatief
diverse

activiteiten

De vrijwilligers van De Skulp organiseren regelmatig activiteiten en themabijeenkomsten zodat lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten. 

Klik hier voor onze actuele agenda.

Zo kun je eens binnenlopen bij het wekelijks SkulpCafé of aansluiten bij één van de vele activiteiten. Dit kan een sportieve activiteit zijn, zoals wandelen in de fraaie natuur van onze provincie, maar ook een creatieve zoals schilderen. Daarnaast kun je ook opgeven voor een massage bij kanker en worden er verwen momenten georganiseerd.
De themabijeenkomsten zijn met name bedoeld om je te informeren over de gevolgen van kanker in diverse fases van het proces waar je je in bevindt.

Opgave voor een activiteit doe je middels het aanmeld formulier bij de betreffende activiteit.

Binnenlopen tijdens het SkulpCafé kan uiteraard zonder opgave en daar staat de koffie voor je klaar en is er een luisterend oor.