Lezing Regie op je leefstijl bij en na kanker – Kapel Dbieb Blokhuispoort Leeuwarden

Date

23 mrt 2022

Time

19:00 - 20:30

Omschrijving

Skulp-lezingen in Dbieb Blokhuispoort Leeuwarden

In februari start De Skulp Friesland met lezingen in De Kapel van Dbieb Blokhuispoort. Voor de komende maanden staan er interessante lezingen op het programma die waardevol zijn voor niet alleen mensen die geraakt zijn door kanker en hun naasten, maar ook professionals en vrijwilligers in de oncologische zorg.  De toegang is gratis. Aanmelden kan via info@deskulp.nl onder vermelding van de titel van de lezing.  

 

Regie op je leefstijl bij en na kanker

 

23 maart 2022  19.00 – 20.30 uur

Wat is de invloed van leefstijl, voeding, beweging, slaap en ontspanning bij kanker? Deze vraag krijgt steeds meer aandacht en wordt ook steeds meer onderzoek naar gedaan. Ook de wetenschap begint zichtbaar te bewegen in een nieuwe richting en wordt steeds meer het belang van voeding en beweging (h)erkend.

In deze lezing krijg je inzichten in een gezonde leefstijl. Voeding, beweging, slaap en ontspanning komen aan de orde. Belangrijk hierbij is regie, wat vind jij belangrijk? Hoe kun je de regie nemen op jouw leefstijl. Maar ook wat past bij jou?

Tijdens en na een behandeling voor kanker kan een gezonde leefstijl helpen in je herstel. Een goede voeding, beweging, slaap en ontspanning kunnen en enorm verschil maken in hoe jij je voelt.

In deze interactieve lezing nemen Rian van den Hende en Annie Adema, beiden coach bij kanker, je mee wat regie en leefstijl voor je kan betekenen tijdens of na kanker. Gaan we ervaren wat ontspanning met je doet. Wat ook bewegen is en wat dit met je doet.

Ben je na de lezing enthousiast en wil je in 4 dagdelen handreikingen voor een gezonde leefstijl die bij jou past. Waarin  voeding, beweging, slaap en ontspanning uitgebreid aan de orde komen. Wat is voor jou belangrijk en wat wil je gaan toepassen? Waarin neem jij de regie op jouw leefstijl en wat helpt je daarbij? De training is een mix van het delen van kennis, praktische opdrachten, actieve- ontspanningsoefeningen en creatieve opdrachten. Neem dan contact op Rian of Annie.


Category
ontspanning
creatief
voeding
actief
informatief
diverse

activiteiten

De vrijwilligers van De Skulp organiseren regelmatig activiteiten en themabijeenkomsten zodat lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten. 

Klik hier voor onze actuele agenda.

Zo kun je eens binnenlopen bij het wekelijks SkulpCafé of aansluiten bij één van de vele activiteiten. Dit kan een sportieve activiteit zijn, zoals wandelen in de fraaie natuur van onze provincie, maar ook een creatieve zoals schilderen. Daarnaast kun je ook opgeven voor een massage bij kanker en worden er verwen momenten georganiseerd.
De themabijeenkomsten zijn met name bedoeld om je te informeren over de gevolgen van kanker in diverse fases van het proces waar je je in bevindt.

Opgave voor een activiteit doe je middels het aanmeld formulier bij de betreffende activiteit.

Binnenlopen tijdens het SkulpCafé kan uiteraard zonder opgave en daar staat de koffie voor je klaar en is er een luisterend oor.