Lezingen: Terug naar jezelf en Veerkracht bij verlies van gezondheid

Date

12 nov 2021

Time

10:00 - 12:00

Location

De Skulp Heerenveen
K. R. Poststraat 70-72 Heerenveen

Omschrijving

Terug naar je zelf

Lezing door Charisma Ricardo, ervaringsdeskundige

Charisma, 41 jaar en moeder van 4 kinderen.

In 2018 en 2019 kreeg ze kanker en als ervaringsdeskundige neemt Charisma u mee op haar wisselende ontdekkingstocht naar zichzelf, tijdens en na kanker.  “Je leven weer oppakken na kanker, hoe? In hoeverre lukt je dat? En wie kan jou hierbij helpen?”

 

Veerkracht bij verlies van gezondheid

Lezing door Annie Adema en Rian van den Hende, coaches bij kanker

Een ingrijpende ziekte heeft vaak een enorme impact op je leven. Het verlies van je gezondheid kan je als het ware in een rouwproces brengen. Een deel van wat vertrouwd en vanzelfsprekend voor je was, valt weg.  Je staat voor de taak om je aan te passen aan de veranderde situatie. Een worsteling van accepteren en omgaan met de nieuwe situatie. Maar hoe doe je dat?

Vragen die je bezig kunnen houden zijn bijvoorbeeld:

  • Hoe vind ik weer balans als het tegen zit?
  • Hoe ga ik om met de onzekerheid?
  • Hoe kan ik mijn veranderde situatie accepteren?
  • Hoe kan ik toch positief blijven ondanks mijn ziekte en beperkingen?

Met veerkracht zorg je ervoor dat je, wat er ook gebeurt, weer terug veert. Veerkracht is niet iets wat je hebt of niet hebt, maar is iets wat je doet.

In deze lezing over veerkracht bij verlies van gezondheid geven Annie Adema en Rian van den Hende, beide coaches bij kanker, inzicht in wat je zelf kunt doen om je veerkracht te versterken. In deze lezing van ca. 1 uur wisselen het delen van kennis en praktische oefeningen elkaar af. Aan het eind van de lezing heb je een aantal concrete handvatten hoe je je veerkracht kunt laten groeien.

Opgeven kan via aanmeldingen@deskulp.nl


Category
ontspanning
creatief
voeding
actief
informatief
diverse

activiteiten

De vrijwilligers van De Skulp organiseren regelmatig activiteiten en themabijeenkomsten zodat lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten. 

Klik hier voor onze actuele agenda.

Zo kun je eens binnenlopen bij het wekelijks SkulpCafé of aansluiten bij één van de vele activiteiten. Dit kan een sportieve activiteit zijn, zoals wandelen in de fraaie natuur van onze provincie, maar ook een creatieve zoals schilderen. Daarnaast kun je ook opgeven voor een massage bij kanker en worden er verwen momenten georganiseerd.
De themabijeenkomsten zijn met name bedoeld om je te informeren over de gevolgen van kanker in diverse fases van het proces waar je je in bevindt.

Opgave voor een activiteit doe je middels het aanmeld formulier bij de betreffende activiteit.

Binnenlopen tijdens het SkulpCafé kan uiteraard zonder opgave en daar staat de koffie voor je klaar en is er een luisterend oor.