Mannenmomenten bij de Skulp

Date

23 jun 2022

Time

13:30 - 15:00

Location

De Skulp Drachten
Kiryat Onoplein 85a Drachten

Omschrijving

Ondanks alle aandacht voor overeenkomsten tussen mannen en vrouwen, zijn er gewoon verschillen. En dat weten mannen en dat weten vrouwen.

Mannen hebben specifieke behoeften en mannen met kanker hebben hele specifieke vragen en behoeften. Kanker hebben (gehad) heeft zo’n impact! De medische zorg in Nederland is geweldig goed. Maar wat doe je met je moeheid en lusteloosheid, de angsten,  smaakverlies, verlies aan libido of je impotentie, hoe bespreek je dat met je partner….

Voor al deze onderwerpen organiseert Skulp Drachten Mannenmomenten. Momenten waarom mannen met lotgenoten samen kunnen komen en ervaringen, onzekerheden en tips kunnen uitwisselen, vragen kunnen stellen en behoeften onder woorden brengen. De aanwezige begeleiding helpt om de momenten vorm te geven en kan ondersteunen.

Een gast omschreef de mannenmomenten heel mooi,    “Het voelde of stapte ik in een warm bad”  toen hij voor het eerst  bij de mannenmomenten terecht kwam. Er is geen hoge drempel, maar een warm welkom.

Ook geraakt door de ziekte, voel  je /u welkom bij de Skulp, mannenmomenten!


Category
ontspanning
creatief
voeding
actief
informatief
diverse

activiteiten

De vrijwilligers van De Skulp organiseren regelmatig activiteiten en themabijeenkomsten zodat lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten. 

Klik hier voor onze actuele agenda.

Zo kun je eens binnenlopen bij het wekelijks SkulpCafé of aansluiten bij één van de vele activiteiten. Dit kan een sportieve activiteit zijn, zoals wandelen in de fraaie natuur van onze provincie, maar ook een creatieve zoals schilderen. Daarnaast kun je ook opgeven voor een massage bij kanker en worden er verwen momenten georganiseerd.
De themabijeenkomsten zijn met name bedoeld om je te informeren over de gevolgen van kanker in diverse fases van het proces waar je je in bevindt.

Opgave voor een activiteit doe je middels het aanmeld formulier bij de betreffende activiteit.

Binnenlopen tijdens het SkulpCafé kan uiteraard zonder opgave en daar staat de koffie voor je klaar en is er een luisterend oor.