Massage bij kanker

Date

06 dec 2019

Time

10:00 - 12:00

Location

De Skulp Heerenveen
K. R. Poststraat 70-72 Heerenveen

Omschrijving

De massages zijn gericht op ontspanning. Massage bij kanker is even aandacht voor jezelf, het ondersteunt en verlicht het genezingsproces en het heeft o.a. een positieve werking op je slaap, vermindering van stress, spierspanning en toename van lichaamsbewustzijn.

Het is niet vanzelfsprekend om mensen met kanker te masseren. Doordat u vooraf aan de 1e afspraak een intake formulier (digitaal) invult kan de massagetherapeut een goede inschatting maken om u een verantwoorde massage te geven. De massagetherapeut houdt rekening met de verschillende types en stadia van kanker de behandeling, bijwerkingen en complicaties en conditie zowel lichamelijk als emotioneel. Let wel massage ondersteunt maar zorgt niet voor genezing.

De massage wordt individueel afgestemd. Tijdens de massage lig je op een massagebank. Een consult duurt 60 minuten, de duur van de massage zelf is afhankelijk van hoe je op de behandeling reageert, hoe je conditie is en in welk stadium je van ziekteproces bent.

Voor wie?
Jong en oud is van harte welkom, mensen met kanker of die uitbehandeld zijn, maar ook familie en mantelzorgers, ook zij kunnen veel spanning en stress ervaren.

Opgeven
Opgeven kan door een mail te sturen naar: massage.deskulp@gmail.com of te bellen naar 06-45870260

Kosten
€ 60,- , mogelijk vergoedt door zorgverzekeraar

Begeleider
Netwerk massage bij kanker


Category
ontspanning
creatief
voeding
actief
informatief
diverse

activiteiten

De vrijwilligers van De Skulp organiseren regelmatig activiteiten en themabijeenkomsten zodat lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten. 

Klik hier voor onze actuele agenda.

Zo kun je eens binnenlopen bij het wekelijks SkulpCafé of aansluiten bij één van de vele activiteiten. Dit kan een sportieve activiteit zijn, zoals wandelen in de fraaie natuur van onze provincie, maar ook een creatieve zoals schilderen. Daarnaast kun je ook opgeven voor een massage bij kanker en worden er verwen momenten georganiseerd.
De themabijeenkomsten zijn met name bedoeld om je te informeren over de gevolgen van kanker in diverse fases van het proces waar je je in bevindt.

Opgave voor een activiteit doe je middels het aanmeld formulier bij de betreffende activiteit.

Binnenlopen tijdens het SkulpCafé kan uiteraard zonder opgave en daar staat de koffie voor je klaar en is er een luisterend oor.