Rondleiding Karmelklooster

Date

25 nov 2019

Time

13:30

Location

Karmelklooster Drachten
Burg.Wuiteweg 162, 9203 KP Drachten

Omschrijving

Geïnteresseerd in het innerlijk van een klooster?
Geef je dan op voor een boeiende middag op maandag 25 november 2019.

Op 7 februari 1935 stapt een gezelschap van zes zusters uit de trein in Heerenveen.

Zij komen vanuit het Karmelklooster in Den Bosch, nemen de bus naar Drachten om daar uit te stappen op de Stationsweg 65. De Karmelorde heeft daar een huis gehuurd, waar de zusters als een soort tussenstation gewoond hebben voordat zij in 1936 verhuizen naar het huidige Karmelklooster. In 1935 is begonnen met de eerste bouwfase van dit klooster. Tot 6 augustus 1995 was het gebouw in gebruik als klooster van de ongeschoeide Karmelietessen.

Tijdens de rondleiding wordt er een kijkje in hun leven gegeven en zien onder andere de kluis waar zuster Martina jarenlang in afzondering leefde.

Tevens is er gelegenheid om de nieuwe expositie te bezichtigen genaamd: Huidhonger.

Aanmelden:
Schrijf je in via aanmeldingen@deskulp.nl o.v.v. Rondleiding Karmelklooster

Eigen bijdrage: € 5,-
Overmaken eigen bijdrage  op  NL11 RABO 0302 5250 09 t.n.v. Stichting De Skulp o.v.v. Rondleiding Karmelklooster


ontspanning
creatief
voeding
actief
informatief
diverse

activiteiten

De vrijwilligers van De Skulp organiseren regelmatig activiteiten en themabijeenkomsten zodat lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten. 

Klik hier voor onze actuele agenda.

Zo kun je eens binnenlopen bij het wekelijks SkulpCafé of aansluiten bij één van de vele activiteiten. Dit kan een sportieve activiteit zijn, zoals wandelen in de fraaie natuur van onze provincie, maar ook een creatieve zoals schilderen. Daarnaast kun je ook opgeven voor een massage bij kanker en worden er verwen momenten georganiseerd.
De themabijeenkomsten zijn met name bedoeld om je te informeren over de gevolgen van kanker in diverse fases van het proces waar je je in bevindt.

Opgave voor een activiteit doe je middels het aanmeld formulier bij de betreffende activiteit.

Binnenlopen tijdens het SkulpCafé kan uiteraard zonder opgave en daar staat de koffie voor je klaar en is er een luisterend oor.