Symposium Betere kwaliteit van leven met en na kanker op Wereldkankerdag

Date

04 feb 2023

Time

13:30 - 16:30

Location

Nij Smellinghe, Drachten
Nij Smellinghe, Drachten

Omschrijving

Op zaterdag 4 februari 2023 is het Wereldkankerdag. Een dag waarop we ieder jaar stilstaan bij de impact van deze ziekte, waar één op de drie Nederlanders mee te maken krijgt. Dit jaar besteden we in Friesland aandacht aan het thema ‘Betere kwaliteit van leven met en na kanker’. Het Oncologisch Netwerk Friesland (ONF) organiseert op deze dag samen met De Skulp een symposium waarin artsen, experts en ervaringsdeskundigen presentaties geven over dit thema.

Deze bijeenkomst wordt dit jaar door het ONF georganiseerd vanuit ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten en is bedoeld voor patiënten en naasten. Tijdens het symposium geven artsen, experts en ervaringsdeskundigen (gasten van De Skulp) presentaties over vermoeidheid tijdens en na kanker, werken aan positieve gezondheid en wat in de spreekkamer van de oncoloog bedoeld wordt met Samen Beslissen.

Daarna wordt er in alle vier Friese ziekenhuizen (Nij Smellinghe Drachten, Tjongerschans Heerenveen, Medisch Centrum Leeuwarden en Antonius Sneek) gezongen door de koren Zingen voor je leven en gelegenheidskoren.

 Programma

Het symposium vindt plaats op zaterdag 4 februari van 13.30 uur tot 16.30 uur en is gratis te bezoeken in Nij Smellinghe. Tussen de presentaties door kunnen gasten stands bezoeken met onder andere informatie over haarwerken en Oncologische fysiotherapie.

13.30 uur:                    Opening door Annelies van der Geest, radiotherapeut en vicevoorzitter ONF

13.35 – 14.00 uur:     Vermoeidheid tijdens en na kanker door revalidatiearts Irene Jetten en een gast van De Skulp

14.30 – 15.00 uur:    Samen Beslissen: theorie en praktijk door wetenschappelijk adviseur Zorgbelang Fryslân en emeritus hoogleraar volksgezondheid Guus Schrijvers en internist-oncoloog Gerrit-Jan Veldhuis

15.30 – 16.00 uur:      Hoe werk je zelf aan Positieve Gezondheid? door coördinator van De Skulp Annie Adema en een gast van De Skulp

16.00 – 16.30 uur:     ‘Zingen voor kanker op Wereldkankerdag’ Het koor in Nij Smellinghe start om 16.00 bij het symposium. In de andere Friese ziekenhuizen zingen koren van 16.00 tot 16.30 uur in de centrale ruimtes

 U bent van harte welkom om het symposium te bezoeken. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via onderstaand formulier.

 

De toegang is gratis, graag van te voren aanmelden


Category
ontspanning
creatief
voeding
actief
informatief
diverse

activiteiten

De vrijwilligers van De Skulp organiseren regelmatig activiteiten en themabijeenkomsten zodat lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten. 

Klik hier voor onze actuele agenda.

Zo kun je eens binnenlopen bij het wekelijks SkulpCafé of aansluiten bij één van de vele activiteiten. Dit kan een sportieve activiteit zijn, zoals wandelen in de fraaie natuur van onze provincie, maar ook een creatieve zoals schilderen. Daarnaast kun je ook opgeven voor een massage bij kanker en worden er verwen momenten georganiseerd.
De themabijeenkomsten zijn met name bedoeld om je te informeren over de gevolgen van kanker in diverse fases van het proces waar je je in bevindt.

Opgave voor een activiteit doe je middels het aanmeld formulier bij de betreffende activiteit.

Binnenlopen tijdens het SkulpCafé kan uiteraard zonder opgave en daar staat de koffie voor je klaar en is er een luisterend oor.