Thema-avond in gesprek met Jannie Douma, schrijfster van het boek Kanker Kansen

Date

23 nov 2023

Time

19:30 - 21:00

Location

De Skulp Drachten
Kiryat Onoplein 85a Drachten

Omschrijving

Jannie Douma – Rispens, woonachtig in Oentsjerk, schreef het boek Kanker Kansen nadat ze in 2020 zelf een kankerdiagnose kreeg.

‘Als psychosociaal therapeut zag ik wat een kankerdiagnose teweeg brengt bij degene die het betreft, maar ook bij de mensen er om heen. Door alle onverwerkte emoties loopt de stress op, en dat belemmert het herstel.‘

Door te letten op je leefstijl, eten en beweging, kun je je lichaam een boost geven. Ook je Mindset heeft veel invloed op het herstel. Jannie zal  in gesprek gaan hoe je met behulp van logosynthese dit zelf toe kunt passen om de angst omtrent kanker te verkleinen.

Doelgroep: iedereen geraakt door kanker, partners en anderen die nauw om je heen staan.

Waar: De Skulp Drachten Kyriat Onoplein 85A Drachten
wanneer: donderdag 23 november
Tijd: 19.00 uur inloop, start interactieve lezing 19.30 tot 21.00 uur
kosten: geen

Opgeven graag, want er is een maximum aantal deelnemers.


ontspanning
creatief
voeding
actief
informatief
diverse

activiteiten

De vrijwilligers van De Skulp organiseren regelmatig activiteiten en themabijeenkomsten zodat lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten. 

Klik hier voor onze actuele agenda.

Zo kun je eens binnenlopen bij het wekelijks SkulpCafé of aansluiten bij één van de vele activiteiten. Dit kan een sportieve activiteit zijn, zoals wandelen in de fraaie natuur van onze provincie, maar ook een creatieve zoals schilderen. Daarnaast kun je ook opgeven voor een massage bij kanker en worden er verwen momenten georganiseerd.
De themabijeenkomsten zijn met name bedoeld om je te informeren over de gevolgen van kanker in diverse fases van het proces waar je je in bevindt.

Opgave voor een activiteit doe je middels het aanmeld formulier bij de betreffende activiteit.

Binnenlopen tijdens het SkulpCafé kan uiteraard zonder opgave en daar staat de koffie voor je klaar en is er een luisterend oor.