Webinar ‘Kanker in Coronatijd’

Date

04 feb 2021

Time

16:00 - 17:30

Omschrijving

Webinar ‘Kanker in Coronatijd’

Ieder jaar staan we op 4 februari wereldwijd stil bij kanker, een ziekte waar één op de drie Nederlanders op een zeker moment mee te maken krijgt. Dit jaar is er bijzondere aandacht voor kanker in coronatijd. Juist nu is het belangrijk dat we oog blijven houden voor de impact van kanker en dat mensen met deze ziekte en hun naasten de weg weten te vinden naar corona-proof zorg en ondersteuning.

Voor deze mensen organiseert het Oncologisch Netwerk Friese Regio (ONF) samen met De Skulp een webinar rondom drie actuele thema’s: zorg op afstand tijdens corona, uitgestelde zorg door corona en de COVID-19-vaccinatie. Heeft u bijvoorbeeld vragen over beeldbellen met uw arts, of wilt u weten of het verstandig is dat u zich laat vaccineren? Tijdens dit webinar zit een panel van specialisten klaar om al uw vragen hierover live te beantwoorden.

U kunt het webinar rechtstreeks volgen via de website van De Skulp. U kunt de webinar op 4 februari via de homepage bereiken.

Programma

  • 16.00 uur:        Opening door vice voorzitter ONF Hendina de Jong
  • 16.10 uur:        Presentatie door voorzitter De Skulp Froukje Nijholt
  • 16.20 uur:        Thema: Zorg op afstand tijdens corona – Radiotherapeut Marianne de Jong en psycholoog Josta Hofstee beantwoorden uw vragen.
  • 16.40 uur:        Thema: Uitgestelde zorg door corona – Behandeld door Chirurg Daniël Hess en uroloog Christian Koolenbrander
  • 17.00 uur:        Thema: Vaccinaties corona – Door internist-oncoloog Hiltje de Graaf en longarts Bennie Reitsma
  • 17.20 uur:        Samenvatting en afsluiting door Hendina de Jong en Froukje Nijholt
  • 17.30 uur:        Einde webinar
Geef uw vragen nu al door

Via een chatfunctie kunt u tijdens het webinar vragen stellen. Heeft u nu al vragen? Geef ze alvast aan ons door. Stuur een mail naar info@oncologischnetwerkfrieseregio.nl of gebruik onderstaand formulier. Wij doen ons best om zo veel mogelijk vragen tijdens de webinar te beantwoorden.


Category
ontspanning
creatief
voeding
actief
informatief
diverse

activiteiten

De vrijwilligers van De Skulp organiseren regelmatig activiteiten en themabijeenkomsten zodat lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten. 

Klik hier voor onze actuele agenda.

Zo kun je eens binnenlopen bij het wekelijks SkulpCafé of aansluiten bij één van de vele activiteiten. Dit kan een sportieve activiteit zijn, zoals wandelen in de fraaie natuur van onze provincie, maar ook een creatieve zoals schilderen. Daarnaast kun je ook opgeven voor een massage bij kanker en worden er verwen momenten georganiseerd.
De themabijeenkomsten zijn met name bedoeld om je te informeren over de gevolgen van kanker in diverse fases van het proces waar je je in bevindt.

Opgave voor een activiteit doe je middels het aanmeld formulier bij de betreffende activiteit.

Binnenlopen tijdens het SkulpCafé kan uiteraard zonder opgave en daar staat de koffie voor je klaar en is er een luisterend oor.