Wereld Kankerdag Open Dag De Skulp Leeuwarden

Date

02 feb 2023

Time

10:00 - 16:30

Location

De Skulp Leeuwarden
Julianalaan 38, 8932 AA Leeuwarden

Omschrijving

Kennismaken met de ontmoetingsmomenten, de activiteiten en het vrijwilligerswerk bij De Skulp Drachten.

Deze dag kunt u lotgenoten treffen, korte workshops doen, zoals zentangle en ontspannen met stoelyoga door Jelly Andrea  en een massage ervaren door Netwerk Massage bij Kanker. En Anneke Langeberg van Eltsenien “voor als je even geen haar hebt”  zal de hele dag aanwezig zijn met haar hoofdbedekkingen.

U bent van harte welkom, de koffie en thee staat klaar. Wij zijn open van 10 tot 16.30 uur.

Programma:

11.00 – 11.30 uur korte kennismaking met stoelyoga

STOELYOGA is een vorm van yoga die op de stoel en met hulp van de stoel uitgevoerd wordt.
Het is makkelijk aan te passen aan eventueel fysieke beperkingen. Daardoor is deze yogavorm voor alle mensen bereikbaar en overal waar stoelen staan toepasbaar.  Het vraagt geen speciale kleding, behalve dat die gemakkelijk zit.

11.30 12.30 uur korte kennismaking met zentangle

ZENTANGEL tekenen is een vorm van tekenen die voor iedereen gemakkelijk is, ook als je denkt niet te kunnen tekenen. Het bezig zijn met tekenen is de vorm waarin je ontspanning vindt.

13.30 – 15.30 uur korte kennismaking met Massage bij Kanker

MASSAGE BIJ KANKER kan de kwaliteit van leven verbeteren, tijdens maar ook zeker na de behandelingen. Zowel lichaam als hoofd hebben behoefte aan ontspanning. Een massage helpt het contact met en het vertrouwen in jouw lichaam te herstellen. Maar misschien nog belangrijker: massage kan symptomen als pijn, misselijkheid, vermoeidheid, slapeloosheid, angst, eenzaamheid, isolatie, stress en depressie verminderen. Dit blijkt ook uit de onderzoeken naar het effect van massage bij kanker op kwaliteit van leven

 

vanaf 14.00 uur DansMedicijn

DANSMEDICIJN is een unieke combinatie van fysiotherapie en dans. Door het combineren van de expertises van Aad van der Windt (fysiotherapeut master met als grootste aandachtsgebied chronische aandoeningen en kanker) en Eva Thoman (dansdocente en yogadocente) is een krachtige tool ontstaan om de mentale en fysieke vitaliteit te verbeteren. DansMedicijn combineert belangrijke therapieën: effect van dans op herstel, fysiotherapie, yoga, mindfulness en ademtherapie.


Category
ontspanning
creatief
voeding
actief
informatief
diverse

activiteiten

De vrijwilligers van De Skulp organiseren regelmatig activiteiten en themabijeenkomsten zodat lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten. 

Klik hier voor onze actuele agenda.

Zo kun je eens binnenlopen bij het wekelijks SkulpCafé of aansluiten bij één van de vele activiteiten. Dit kan een sportieve activiteit zijn, zoals wandelen in de fraaie natuur van onze provincie, maar ook een creatieve zoals schilderen. Daarnaast kun je ook opgeven voor een massage bij kanker en worden er verwen momenten georganiseerd.
De themabijeenkomsten zijn met name bedoeld om je te informeren over de gevolgen van kanker in diverse fases van het proces waar je je in bevindt.

Opgave voor een activiteit doe je middels het aanmeld formulier bij de betreffende activiteit.

Binnenlopen tijdens het SkulpCafé kan uiteraard zonder opgave en daar staat de koffie voor je klaar en is er een luisterend oor.