Workshop ‘Alles heeft een ritme’

Date

04 nov 2020

Time

15:30 - 17:00

Location

De Skulp Drachten
Kiryat Onoplein 85a Drachten

Omschrijving

Update 4-11-2020 – In verband met de aangescherpte maatregelen vervalt deze activiteit op 4 november. 

Workshop Alles heeft zijn ritme

Op woensdag 4 november is er een workshop met ritmische oefeningen. De workshop wordt geleid door Grytsje Kingma, zij is dirigent en coördinator van het Koor “Zingen voor je leven” in Heerenveen. Zingen voor je leven is onderdeel van de landelijke stichting Kanker in Beeld; er zijn ruim van deze koren in Nederland.

In verband met corona is deze workshop aangepast. Zingen kan op dit moment niet. Naast informatie over het Zingen voor je leven-koor, worden deze middag andere muzikale activiteiten gedaan, bijvoorbeeld ritmische oefeningen. Deze zijn goed voor de coördinatie, je activeert hiermee het limbische systeem waar je emoties worden aangesproken. Een goede inspanning door ontspanning.

Het is een heerlijke uitlaatklep, ook (en misschien juist!) wanneer je geraakt bent door kanker. Ritmische oefeningen verbinden, troosten en geven energie.

Deze activiteit is van 15.30 tot 17.00 uur. Aanmelden van tevoren is verplicht, dit kan bij Anneke Jonker, via telefoonnummer: 06 305 67 332. Het maximale aantal deelnemers is 6. Uiteraard worden alle coronaregels in acht genomen.


ontspanning
creatief
voeding
actief
informatief
diverse

activiteiten

De vrijwilligers van De Skulp organiseren regelmatig activiteiten en themabijeenkomsten zodat lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten. 

Klik hier voor onze actuele agenda.

Zo kun je eens binnenlopen bij het wekelijks SkulpCafé of aansluiten bij één van de vele activiteiten. Dit kan een sportieve activiteit zijn, zoals wandelen in de fraaie natuur van onze provincie, maar ook een creatieve zoals schilderen. Daarnaast kun je ook opgeven voor een massage bij kanker en worden er verwen momenten georganiseerd.
De themabijeenkomsten zijn met name bedoeld om je te informeren over de gevolgen van kanker in diverse fases van het proces waar je je in bevindt.

Opgave voor een activiteit doe je middels het aanmeld formulier bij de betreffende activiteit.

Binnenlopen tijdens het SkulpCafé kan uiteraard zonder opgave en daar staat de koffie voor je klaar en is er een luisterend oor.