Zin in Yoga?

Date

10 nov 2021 - 15 dec 2021

Time

15:30 - 16:30

Location

De Skulp Sneek
Harmen Sytstrastraat 8A, 8602 TM Sneek

Omschrijving

Yin Yoga in de Skulp Sneek

Vanaf woensdag 10 november a.s. kun je meedoen met 6 lessen YIN YOGA in de Skulp locatie Sneek. Deze lessen zijn bedoeld voor iedereen die geraakt is door kanker en hun naasten. De lessen zijn op 10, 17 en 24 november en 1, 8 en 15 december van 15.30 – 16.30 uur, aansluitend aan het Skulpcafé, waar je welkom bent voor een kop koffie of thee en een praatje. De kosten bedragen € 45,00 voor de hele serie.

De yogadocente is Carla van der Veen. Zij geeft wekelijks haar yogalessen in Sneek op de dinsdag- en woensdag. Mocht je na het volgen van deze serie lessen via de Skulp yin yoga willen blijven doen, informeer dan even rechtstreeks bij Carla via leeuwinnenkracht@gmail.com

Kledingadvies: Makkelijk zittende kleding, bijv. een joggingbroek en sweater. Neem ook een badlaken en eventueel een fleece deken mee.

De materialen voor de yogales zijn aanwezig.

 

Wat is yin yoga ?

Yin Yoga is een rustige vorm van Yoga, waarbij  je spieren zoveel mogelijk ontspant en rek brengt op het dieper gelegen bindweefsel (fascia) dat o.a. rondom je gewrichten en wervelkolom zit. Er is behoorlijk wat winst te behalen door Yin Yoga te beoefenen. Het maakt de gewrichten soepel, en is erg goed voor het herstellen na een blessure, bij pijnklachten en langdurige ongemakken in je lijf.

Je hoeft helemaal niet lenig te zijn om Yin Yoga te kunnen beoefenen. Bij regelmatige beoefening wordt je uiteraard leniger, met name pijnklachten kunnen afnemen omdat je het bindweefsel sterker maakt. Ook na bijvoorbeeld een operatie.

Heb je fysieke klachten aan je rug , schouders, nek, heupen, bekken, heiligbeen (sacrum, SI-gewricht) , knieën, kuiten, enkels, handen, ellebogen of voeten?  Of ervaar je stress, migraine, hoofdpijn, burn-out verschijnselen, vermoeidheid, menstruatie- en overgangsklachten? Dan is Yin Yoga wellicht dé oplossing voor jou.


Category
ontspanning
creatief
voeding
actief
informatief
diverse

activiteiten

De vrijwilligers van De Skulp organiseren regelmatig activiteiten en themabijeenkomsten zodat lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten. 

Klik hier voor onze actuele agenda.

Zo kun je eens binnenlopen bij het wekelijks SkulpCafé of aansluiten bij één van de vele activiteiten. Dit kan een sportieve activiteit zijn, zoals wandelen in de fraaie natuur van onze provincie, maar ook een creatieve zoals schilderen. Daarnaast kun je ook opgeven voor een massage bij kanker en worden er verwen momenten georganiseerd.
De themabijeenkomsten zijn met name bedoeld om je te informeren over de gevolgen van kanker in diverse fases van het proces waar je je in bevindt.

Opgave voor een activiteit doe je middels het aanmeld formulier bij de betreffende activiteit.

Binnenlopen tijdens het SkulpCafé kan uiteraard zonder opgave en daar staat de koffie voor je klaar en is er een luisterend oor.