Onlangs kwam ik bij de Skulp en ontdekte ik daar de leestafel. Allemaal boeken over kanker, voor volwassenen maar ook kinderboeken. In allerlei genres van wat is de ziekte, hoe ga ik er mee om, hoe vertel ik mijn familie, maar ook wat als ik niet meer genees etc.
Zelf zocht ik het grote borstkanker boek uit omdat mij dat aansprak omdat ik in deze doelgroep val, de behandelingen zijn voor mij al wel een tijdje achter de rug, maar af en toe blijf je toch vragen houden.
Ik was zeer verrast dat dit boek mij nog zoveel opheldering gaf. Niet dat artsen en verpleegkundige je niet goed geholpen hebben maar sommigen dingen komen pas later. Dit boek moet je direct krijgen bij de diagnose. Er staat zo goed omschreven in allerlei fases van het begin tot het einde. Het mooie is dat je hoofdstukken los van elkaar kunt lezen. Het geeft zoveel informatie maar ook antwoord op vragen die je hebt. Door het lezen kwamen er dingen naar voren van “Hé dat heb ik ook, dus dat komt daarvan”, voor mij heel veel herkenning.
Natuurlijk heb ik ook de recensies gelezen van andere, ze noemen het ook wel de bijbel voor borstkanker, ja ik kan me daar bij aansluiten. Ook veel mensen die zeggen, dit boek moet je krijgen bij de diagnose. Het geeft zoveel duidelijkheid, en het is echt een mooi naslagwerk.
Wat ook nog mooi is dat als je dit boek besluit zelf te kopen er een bedrag overgemaakt wordt naar Pink Ribbon.
Mocht je behoefte hebben om meer over dit onderwerp te willen lezen, weet dat De Skulp een leestafel heeft en waar je de boeken kunt lenen.
gast De Skulp Drachten