Familiedag – Workshops

DANSMEDICIJN

Korte pitch:

Even voorstellen: Aad en Eva. Dansliefhebbers. Beiden hebben ze vanuit de eigen professie en in het eigen leven de helende kracht van Dans & Muziek ervaren. Aad is fysiotherapeut en al ruim 40 jaar amateur danser en musicus. Hij ziet veel mensen met chronisch klachten en kanker. Eva is dansdocente en yogadocente en begeleid onder andere mensen die kanker hebben (gehad). 

Wat is DansMedicijn: Aad en Eva hebben de handen ineen geslagen om gezamenlijk de dans te introduceren in de zorg. Zij hebben een combinatie van effectieve interventies samengevoegd onder de noemer DansMedicijn. Het is dus niet alleen dansen. Tijdens de lessen komen diverse belangrijke items bij elkaar: mindfull bezig zijn, yoga technieken, ademtechnieken, beleving van emoties, bewegen door middel van dans,  terugkomen naar je nieuwe zelf, je eigen balans hervinden.

“Dans geeft mij een vrijer gevoel, het geeft mij ruimte en andere perspectieven. Het haalt mij uit het hoofd, luchtig in beweging, meer contact met mijn lichaam en de ruimte om mij heen”

 

Extra info:

Balans: Mensen die geconfronteerd worden met zoiets heftigs als kanker voelen de grond onder hun voeten wegzakken. De kankertherapie wordt aangegaan en men ervaart enorm veel stress. Soms jaren lang. Het leven tijdens en na kanker is het leven niet meer dat men gedacht had te zullen leven. Zekerheden vallen weg. Het leven verandert dikwijls drastisch. Het lichaam verandert, de geest verandert, de beleving van het bestaan verandert.

De levensbalans is er niet meer. Er ontstaat een gevecht naar balans. Dat gevecht is zwaar. Met DansMedicijn wordt de balans hersteld. Er wordt een nieuwe balans gecreëerd. Een balans die met het huidige lichaam en geest mogelijk is.

Dansen is een voortdurend zoeken naar balans en balans in de beweging. De geest gaat daarin mee. Waardoor uiteindelijk lichaam en geest beter met elkaar in balans komen. In elk mens zit een danser. Wie zich laat leiden door de muziek en dans vindt zijn of haar balans. Onder leiding van Eva en Aad vindt iedereen de balans.

Wat zeggen deelnemers:

“Net alsof mijn verleden/ mijn trauma mijn superkracht is geworden. Dans is mijn uitlaatklep, altijd geweest. Nu weet ik het weer”

“Ik voel me weer als 1 geheel en niet meer in stukjes”

“Dans en muziek helpen mij weer om het leven te leven. Ik durf nu weer te leven” 

Wat willen we gaan doen:

Eind augustus (datum volgt nog) organiseren we een open les voor mensen die kanker hebben of hebben gehad. Dat zal zijn op een vrijdagmiddag. Iedereen is van harte welkom. Ook mensen die moeilijk kunnen lopen of staan zijn van harte welkom. Zittend op een stoel of met steun kan iedereen mee doen.

Na de open les kan men zich aanmelden voor een cursus DansMedicijn.

De open les vindt plaats in Leeuwarden. De locatie weten we nog niet. Dat hangt af van het aantal deelnemers.

Op de familiedag presenteren we nogmaals een open les. Eigenlijk hopen we dat de deelnemers aan de cursus ons willen en kunnen ondersteunen tijdens de familiedag.

Verrassing:

Na de familiedag gaan we verder met het geven van DansMedicijn voor en na Kanker. We hebben een mooi idee voor het vervolg na de familiedag. Dat houden we nog even geheim totdat we de deelnemers gesproken hebben.

Duurzame, creatieve workshop

Bij End of April kun je lekker je creatieve handen uit de mouwen steken! Ga praktisch en duurzaamaan de slag met restmaterialen. Maak een tof wandbord met een printerop voor aan de muur,restyle een bloempot of maak een prachtige plantenhanger voor in huis of in de tuin. Iedereen kanhet en zo ga je altijd met een leuk handgemaakt item naar huis. Welke workshop kies jij? Ik zie jegraag in de workshopruimte!

Even voorstellen. Mijn naam is Ella Slump.

Ik ben werkzaam als gastvrouw bij de Skulp en zal op de familiedagtekenpapier en potloden mee nemen voor de kinderen die dat leuk vinden. Samen gaan we ontdekken wat we in gekke krabbels voor figuur kunnenontdekken.

Iedereen kan het en niks moet, het mag. Voel je welkom.

Als beeldend therapeut heb ik veel met kinderen en jongeren gewerkt, later ook met volwassenen

 

 

 

 

Het is mijn bedoeling om op een aantal tafels verschillende activiteiten te laten doen. Dit dmv eenvoorbeeld en de materialen die er klaarliggen. Hoe en wat precies moet ik nog uitwerken.

Mijn naam is Hilda Feenstra. Ik woon in Gorredijk aan de Turfroute, waar we bij onze mooie woningook een B&B hebben.

Naast leerkracht op de basisschool ben ik sinds 2013 gecertificeerd kindercoach. Verder ben ik Talentenfluisteraar, waarbij ik het kind laat ontdekken welke talenten het allemaal in zich heeft.

Ook geef ik teken en schilderlessen aan kinderen van 8-13 jaar. Ik vind het fijn om met kinderen enjongeren te werken en met hen in gesprek te gaan en creatief bezig te zijn. Wat ik zo geweldig vind, ishet unieke van elk kind; ieder kind heeft zijn of haar eigen talenten.

Mag ik nog tijd over hebben dan vul ik dat het liefst met tekenen en schilderen, ook mag ik graag eenboek lezen. Een echte bezige bij dus, over talenten gesproken.

Zelf tapas en hapjes maken. Nooit meer een feestje zonder lekkere hapjes!

Onder leiding van enthousiaste koks krijg je delekkerste tips voor het maken van tapas en hapjes.

En nog mooier, je gaat de hapjes zelf klaarmaken tijdens de workshop ‘Zelf tapas en hapjes maken’ en samen met de bezoekers bij de borrel nuttigen.

Maak kennis met lassen!

Ooit gedacht zelf iets te lassen? Dat kan tijdens de Skulp familiedag in de werkplaats van De KeijzerDesign in de Sluisfabriek.

Jantine laat je de basisknepen van lassen zien. Zelf ga je aan de slag en maak je een mooi eigengemaakt item die jezelf in huis kan zetten of kado kan geven.

Informatiemarkt, ontspanningsmoment Netwerk Massage bij Kanker

Wanneer iemand in het gezin kanker krijgt, raakt dat alle gezinsleden. En ieder gezinslid gaat hier opeigen wijze mee om.

Door de diagnose kanker, beland je met het gehele gezin als vanzelf in een rollercoaster van emoties, onderzoeken, behandelingen, onzekerheden en hoop houden. Juist dan kan massage een rustpunt bieden waar je op adem kan komen, kan zijn, kan opladen, kanontspannen. Kortom: even niet bezig zijn met ‘de ziekte’.

Leden van het Netwerk Massage bij Kanker zijn opgeleid in het geven van een verantwoordemassage bij iemand die kanker heeft (gehad). Ze houden rekening met alle mogelijke klachten en/ofbijwerkingen ten gevolge van de behandelingen. De massage is gericht op ontspanning waardoor het zelfhelende vermogen wordt gestimuleerd. Klachten als pijn, angst, depressie en vermoeidheid worden verminderd en slaap wordt bevorderd.

Voel je welkom om te komen ervaren! Ook voor informatie, een praatje of kennismaken ben je vanharte welkom.

Tot dan!