Onder luid gejuich fietste de 57-jarige Evelien vandaag met fiets en bagagewagen de in vol bedrijf zijnde spinningzaal van Sport & Life Stylecentrum Balans Heerenveen binnen, een van de laatste etappes van haar bijna 2000 kilometer lange fietstocht langs IPSO-inloophuizen in Nederland.

Geslaagde missie Evelien-de Skulp
Foto: Marcus van Gelder

Ze raakte na tweemaal kanker haar baan en borsten kwijt en besloot iets te doen waar ze gelukkig van wordt: IPSO-inloophuizen voor mensen geraakt door kanker op de kaart zetten. Bij Balans wachtte haar een warme ontvangst door bestuur en vrijwilligers van De Skulp Friesland, wethouder Jelle Zoetendal van de gemeente Heerenveen en team en sporters van Balans.

Haar missie lijkt meer dan geslaagd. Wethouder Jelle Zoetendal verwelkomde de sportieve Evelien namens de gemeente Heerenveen en overhandigde haar een Fries paspoort en een fietsvlaggetje. Zelf mocht hij ruim vijf jaar geleden het SkulpCafé Heerenveen officieel openen.  Hij was vol lof over het werk van dit centrum voor kanker dat inmiddels ook in Drachten, Sneek en binnenkort ook Leeuwarden SkulpCafés heeft.

Voorzitter Froukje Nijholt van De Skulp Friesland overhandigde Evelien een Friese kraal voor de ketting met herinneringskralen van alle IPSO-huizen. Namens Sport & Life Center Balans verraste Balans eigenaar Hans van der Veen haar met een mooie cheque van 350 euro, bijeengebracht door sporters van Balans, bedrijven(o.a.) Cijfermeester, Pro-office en particulieren.

Evelien raakte in geanimeerd gesprek met Charisma, een van de gasten van het SkulpCafé Heerenveen. Zij had een mooie tros kleurige ballonnen voor Evelien met leuke briefjes van gasten. De Skulp-bibliotheek werd verrijkt door het nieuwe boek van Evelien met de titel ‘Dit boek brengt geluk’.  ”Een simpele manier om een leven te krijgen waar je graag de wekker voor zet”, aldus Evelien.

Teamleiders en gastvrouwen van De Skulp begeleidden Evelien op de fiets een eind op weg naar de volgende locatie in Emmeloord.  Vanmiddag rond vijf uur hoopt ze haar fietstocht in Zwolle af te ronden.