Het informatieplatform Kanker.nl bestaat 10 jaar. Het thema van hun jubileum is ‘op weg naar andere zorg’. Hiermee kijkt kanker.nl vooral vooruit naar de toekomst. Een toekomst waarin kanker.nl ook graag houvast wil blijven geven aan mensen die te maken krijgen met kanker.

Maar ook een toekomst waarin de betaalde zorg onder druk komt te staan. Want over 10 jaar neemt het aantal mensen dat kanker heeft enorm toe. En dat het aantal mensen dat in de zorg werkt afneemt.

Dat betekent dat betaalde zorg en ondersteuning niet altijd beschikbaar zal zijn. Dit betekent ook dat patiënten meer zelf moet gaan doen en meer ondersteuning van vrijwilligers nodig hebben. Maar hoe? Wat heb je nodig om zelfredzaam te zijn? In haar jubileumjaar gaat kanker.nl op zoek naar oplossingen door met mensen in gesprek te gaan.

Kom en denk mee!

Op 11 april is kanker.nl met voor haar jubileum te gast in De Skulp in Leeuwarden. Wees welkom. Kom vertellen over de hulp die je nodig had, maar niet kon vinden. Over dingen die je eerder had willen weten en die je nu wilt delen met anderen. Jouw ervaringen zijn waardevol voor toekomstige patiënten! Want als (ex-)patiënt, naaste, nabestaande of zorgverlener heb je een schat aan kennis en ervaring. Aanmelden kan op kanker.nl/10jaar

De jubileumkoffer

Er komt een speciale jubileumkoffer met mee naar Leeuwarden. In deze koffer worden alle ideeën verzamelt. Ook jouw tip voor de toekomst mag in de koffer!  

Op een slotconferentie op 15 juni gaat Stichting kanker.nl deze koffer overhandigen aan belangrijke vertegenwoordigers van de overheid en zorg. Zo weten zij wat er speelt bij de mensen om wie het gaat en kan kanker.nl samen met hen aan de slag!