Dinsdag 10 januari start De Skulp o.l.v. Marieke Koot van RCVRY RUN met BEWEGEN EN KANKER.

De proefles die Marieke onlangs gaf bij De Skulp werd enthousiast ontvangen bij de deelnemers. `Ik was verrast wat ik nog kon na kanker en de behandeling, dit geeft mij zo’n goed gevoel’  zei één van de deelnemers met een blij gezicht en  Het RCVRY Run training groepje is nu nog heel klein, maar wel onwijs leuk om te doen. Ben heel blij dat ik toen ben gegaan, en dat ik daar nu bij zit. Hoor echt ergens bij

Marieke stelt zich graag even voor:

Mijn naam is Marieke Koot en ben woonachtig in Heerenveen met mijn 3 kinderen en 2 honden. Ik ben werkzaam bij Sportstad Frontoffice waar je me kunt vinden achter de balie bij de fitness. 

Nu zo’n anderhalf jaar geleden heb ik bedacht dat ik met mijn jarenlange lesgeef-ervaring en het geven van trainingen heel graag iets op een andere manier wil betekenen voor mensen en sport. Ik werd toen door een vriend getipt over Slow Sports. Van het concept dat ze daar hebben werd ik helemaal blij en ik heb ervaren dat veel deelnemers dat ook zo beleven. Via de oprichtster van Slow Sports NL, Désirée Smits, kwam ik ook bij de ReCoVeRY RUN. Ik heb de cursus gevolgd en ben super blij dat ik nu bij deze mooie stichting als trainer mag werken! De RCVRY RUN is natuurlijk voor de deelnemers om samen ervoor te zorgen dat tijdens en na het behandeltraject samen gewerkt wordt aan conditie en kracht en -zeker niet onbelangrijk- samen lachen en ervaringen uitwisselen.

Beide sportieve werkgebieden geven mij -naast mijn werk bij Sportstad- echt een heel voldaan gevoel! Ik kan iets betekenen voor mijn medemens!

Zoals een deelnemer van recovery run het verwoordt “Hier ben je met mensen die allemaal vooruit willen; het gaat er niet om wat je niet kunt, maar om wat je vandaag wél kunt”,  en “ ik wist niet dat ik al een klein rondje kon hard lopen, dit heeft mij niet alleen fysiek maar ook mentaal zo een boost gegeven”

Bij RCVRY RUN staat het samen sporten, in de buitenlucht, met een leuke groep voorop. 

Dat het allemaal lotgenoten zijn maakt het makkelijker om je grenzen aan te geven. Als je even wat minder energie hebt, vindt niemand daar wat van. Door juist tijdens het behandeltraject te gaan sporten, krijgt de deelnemer weer een stukje regie over zijn/haar  leven terug. Het is fijn even geen patiënt, maar sporter te zijn.  

Gezamenlijk werken we aan je conditie, kracht, lenigheid en balans. Hierdoor zul je je mentaal en fysiek beter voelen. We krijgen vaak de vraag of je moet kunnen hardlopen om aan te kunnen sluiten bij de RCVRY RUN….Heel simpel, het antwoord is NEE! 

Je moet het wel leuk vinden om te (gaan) doen. 

Door middel van allerlei verschillende oefeningen gaan we er een fijne les van maken! BEWEGEN EN KANKER: ZEKER DOEN! 

Waar: Oranjewoud 1e parkeerterrein aan de rechterkant (Emmalaan & Koningin Julianaweg) in Oranjewoud

Wanneer: Elke dinsdag van 13.00 – 14.00 uur 

Eigen bijdrage: € 5,00 of strippenkaart van 10 keer voor € 50,00

Opgeven via www.deskulp.nl