Op zaterdag 4 februari 2023 is het Wereldkankerdag. Een dag waarop we ieder jaar stilstaan bij de impact van deze ziekte, waar één op de drie Nederlanders mee te maken krijgt. Dit jaar besteden we in Friesland aandacht aan het thema ‘Betere kwaliteit van leven met en na kanker’. Het Oncologisch Netwerk Friesland (ONF) organiseert op deze dag samen met De Skulp een symposium waarin artsen, experts en ervaringsdeskundigen presentaties geven over dit thema.

Deze bijeenkomst wordt dit jaar door het ONF georganiseerd vanuit ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten en is bedoeld voor patiënten en naasten. Tijdens het symposium geven artsen, experts en ervaringsdeskundigen (gasten van De Skulp) presentaties over vermoeidheid tijdens en na kanker, werken aan positieve gezondheid en wat in de spreekkamer van de oncoloog bedoeld wordt met Samen Beslissen.

Daarna wordt er in alle vier Friese ziekenhuizen (Nij Smellinghe Drachten, Tjongerschans Heerenveen, Medisch Centrum Leeuwarden en Antonius Sneek) gezongen door de koren Zingen voor je leven en gelegenheidskoren.

Programma

Het symposium vindt plaats op zaterdag 4 februari van 13.30 uur tot 16.30 uur en is gratis te bezoeken in Nij Smellinghe. Tussen de presentaties door kunnen gasten stands bezoeken met onder andere informatie over haarwerken en Oncologische fysiotherapie.

13.30 uur:                    Opening door Annelies van der Geest, radiotherapeut en vicevoorzitter ONF

13.35 – 14.00 uur:     Vermoeidheid tijdens en na kanker door revalidatiearts Irene Jetten en een gast van De Skulp

14.30 – 15.00 uur:     Samen Beslissen: theorie en praktijk door wetenschappelijk adviseur Zorgbelang Fryslân en emeritus hoogleraar volksgezondheid Guus Schrijvers en internist-oncoloog Gerrit-Jan Veldhuis

15.30 – 16.00 uur:    Hoe werk je zelf aan Positieve Gezondheid? door coördinator van De Skulp Annie Adema en een gast van De Skulp

16.00 – 16.30 uur:     ‘Zingen voor kanker op Wereldkankerdag’ Het koor in Nij Smellinghe start om 16.00 bij het symposium. In de andere Friese ziekenhuizen zingen koren van 16.00 tot 16.30 uur in de centrale ruimtes

U bent van harte welkom om het symposium te bezoeken. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via deze link Symposium Betere kwaliteit van leven met en na kanker op Wereldkankerdag – De Skulp.