Uitnodiging voor Jongvolwassenen geraakt door kanker

Datum: 17 januari 2023

Locatie:  VV Heerenveen Oranje Nassaulaan 21, 8448 MT Heerenveen

We zijn blij dat we in januari gaan starten met een jongvolwassenengroep geraakt door kanker. Deze uitbreiding willen we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. We hebben burgemeester Van der Zwan van de gemeente Heerenveen bereid gevonden om de opening te verrichten.

Tijdens het officiële deel wil De Skulp Friesland ook aandacht vragen voor de donateursactie die we dit jaar gaan starten.

Het programma is als volgt:

16.00 uur inloop

16.15 uur welkom en film De Skulp Friesland
16.30 uur opening door burgemeester
17.30 uur soep en broodjes
18.30 uur start inloop jongvolwassenen
20.30 uur afsluiting

Steeds mee jonge mensen worden geconfronteerd met kanker. Tijdens de bijeenkomsten voor de Jongvolwassenen is ruimte voor een praatje, een luisterend oor of een-op-eengesprek. Ook is er meer informatie over het concept Positieve Gezondheid. Daarnaast zijn er thema-avonden met sprekers.

Jongeren en jongvolwassenen met kanker hebben unieke psychosociale en praktische problemen. Je leven staat op z’n kop en het is dan ook logisch dat je veel leeftijdsspecifieke vragen hebt. Vragen over impact van kanker op je opleiding, werk, relaties, seksualiteit en vruchtbaarheid en meer.

Een bijeenkomst speciaal voor iedereen in de leeftijd rond 20 tot rond de 40 jaar die zelf ziek is (geweest), maar ook voor iedereen die in de familie of vriendenkring kanker heeft (gehad). Ervaringen delen,  je verhaal delen, dat geeft herkenning en begrip. In gesprek met je leeftijdsgenoot of deelnemen aan de leuke activiteiten. Je bent welkom op 17 januari bij de opening om 16.30 uur of later (17.30 uur soep en broodjes of 18.30 uur inloop).

Verder willen we op deze avond graag horen welke behoefte er bij jullie ligt voor de invulling van de avonden zodat wij hierop als De Skulp kunnen anticiperen. Ook willen we graag informatie met jullie delen, vertellen we over De Skulp en wat wij te bieden hebben.

Deze bijeenkomsten zijn een unieke manier voor jongvolwassenen geraakt door kanker om met elkaar in contact te komen.

We nodigen jullie van harte uit om ook bij de opening aanwezig te zijn, maar kom je later dan dat natuurlijk ook mogelijk. Neem gerust je partner, familie of een vriend(in) mee. Om 18.30 uur is er een gezellig samenzijn met soep en broodjes. * Wil je mee eten geef dit dan even door via info@deskulp.nl

De inloop voor jongvolwassenen is op de oneven weken op dinsdagavond van 19.30 – 21.30 uur