steun ons

draag bij

Ben jij bekend met de impact van kanker en wil je graag iets bijdragen om iemand die met kanker leeft te ondersteunen? Dat kan!

De Skulp organiseert naast het wekelijkse onze wekelijkse inloop diverse activiteiten en themabijeenkomsten om ondersteuning te bieden aan iedereen die geraakt is door kanker.

Stichting De Skulp ontvangt geen structurele subsidie, maar is geheel afhankelijk van giften en fondsenwerving. Wij hebben ieder jaar een aanzienlijk budget nodig om zoveel mogelijk mensen zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen. We willen de bijdrage voor de activiteiten zo laag mogelijk houden voor de deelnemers zodat iedereen kan participeren. Ook streven we ernaar om in meer plaatsen in Friesland onze deuren te kunnen openen, om zo ons bereik te vergroten.

Doneren aan de Skulp kan op verschillende manieren. Zo kunt u via onze bankrekening of via iDeal eenvoudig een donatie doen. 

ANBI

Stichting De Skulp heeft de status van Algemeen Nut Beoogende Instelling (ANBI). 

Dit houdt in dat over ontvangen giften en nagelaten bedragen geen schenk- of erfbelasting betaald hoeft te worden. Het volledige bedrag wat wordt geschonken, kan dus worden besteed aan de zorg voor mensen met kanker en hun naasten. 

Het bestuur van Stichting De Skulp is onbezoldigd.

Financieel jaarverslag 2020 (een getekend exemplaar is beschikbaar)

Een aantal relevante zaken in het kader van de nieuwe regelgeving rondom de ANBI-status:

Naam instelling: Stichting De Skulp, centrum voor leven met en na kanker

RSIN-nummer (ANBI nr): 855180468

IBAN: NL11 RABO 0302 5250 09

 

jouw bijdrage telt

Wil je financieel iets bijdragen? Dat kan! Als stichting accepteren wij eenmalige of periodieke schenkingen. Ook kan er via iDeal een donatie gedaan worden. Je kunt op de site van de Belastingdienst informatie vinden over hoe je kunt doneren met belastingvoordeel. Dit geldt zowel voor particuleren als bedrijven.

doneren in natura

Wel eens aan doneren in natura gedacht? Jaarlijks worden er duizenden kopjes koffie en thee geschonken in ons SkulpCafé en wij organiseren vele activiteiten. Jij kunt daaraan bijdragen door bijvoorbeeld je diensten kosteloos aan te bieden (een ruimte, promotie, geven van een lezing of workshop).

kom in actie

Alle sponsorinitiatieven, groot en klein, zijn voor ons belangrijk. Denk aan een inzamelingsactie of bijvoorbeeld een sponsorloop. Met de opbrengsten maak jij het mogelijk dat mensen die met kanker te maken hebben weer in hun kracht komen te staan.

vrijwilliger worden

Bij De Skulp zijn er momenteel circa 30 enthousiaste vrijwilligers actief. Samen bieden we onze gasten een warm welkom in een van onze Skulp centra en tijdens onze activiteiten. Ook werken er vrijwilligers achter de schermen om de stichting draaiende te houden. 

Vrijwilliger worden? Stuur een mail naar info@deskulp.nl en wij nemen contact met je op.

Wat kan jij bijdragen

Als vrijwilliger kom je in contact met mensen in een van de meest kwetsbare momenten van hun leven. Het is essentieel dat je goed kunt luisteren, betrokken bent en te allen tijde de gast en diens behoefte centraal kunt stellen. 

Gevoel voor humor, improvisatievermogen en een praktische instelling zijn een must. Het is een pré als je uit eigen ervaring weet wat de impact van kanker is, maar het is niet noodzakelijk. 

Wat bieden wij

Je bent als vrijwilliger van onschatbare waarde voor ons. Wij bieden (basis)trainingen aan waarin je wordt opgeleid en/of bijgeschoold.

Verder bieden we een informele, warme en collegiale sfeer en de mogelijkheden om je naast de basistraining nog verder te ontwikkelen.

Afspraken over taken en werktijden worden in overleg vastgelegd in onze vrijwilligersovereenkomst (proefperiode 3 maanden). Jaarlijks voeren we een evaluatie en voortgangsgesprek om samen verder te kunnen groeien.