De stand van Allerzorg. Het gezicht van Allerzorg in Friesland is Marja Hoekstra.
‘Wanneer kanker je raakt is dit van invloed op alle facetten van het leven. In een chaos van emoties en vragen probeer je je weg te vinden naast de behandelingen in het ziekenhuis. Dit is vaak niet gemakkelijk en vraagt niet alleen het uiterste van jezelf maar ook van je gezin, vrienden of familie.
Care for Cancer is een organisatie die een brug slaat tussen het ziekenhuis en thuis. Daar waar de ziekte in het ziekenhuis wordt behandeld, wordt hij thuis beleefd en daarom richten wij ons op de gevolgen die dit heeft op het dagelijkse leven.
Van diagnose tot nazorg bieden de oncologieverpleegkundigen van Care for Cancer ondersteuning in het ontrafelen van de situatie. Wat heb jij nodig? En hoe zorg je ervoor dat je de touwtjes weer in handen krijgt?
Hoe ga je om met de lichamelijke gevolgen, met angsten en onzekerheden, met je werk of met elkaar? Samen kijken we waar jou/jullie behoeften liggen en helpen we je op weg in een turbulente tijd.’

Ook aanwezig Jannie Douma-Rispens, schrijfster van het boek Kanker Kansen.

Jannie Douma – Rispens, woonachtig in Oentsjerk, schreef het boek Kanker Kansen nadat ze in 2020 zelf een kankerdiagnose kreeg.
‘Als psychosociaal therapeut zag ik wat een kankerdiagnose teweeg brengt bij degene die het betreft, maar ook bij de mensen er om heen. Door alle onverwerkte emoties loopt de stress op, en dat belemmert het herstel.‘