Webinar Wereldkankerdag 2022 terugkijken

Webinar Nazorg bij Kanker  

De diagnose kanker en de behandeling ervan zet je leven en dat van je omgeving op zijn kop. Je stapt in een ‘rollercoaster’ van onderzoeken, afspraken en behandelingen. En dan, als alle behandelingen zijn afgerond, krijg of neem je soms pas de tijd om stil te staan bij wat er allemaal gebeurd is. Voor veel patiënten komen er dan nog allerlei vragen naar boven, of krijgen ze alsnog lichamelijke of psychische problemen. Dit is heel normaal. En gelukkig is er veel hulp en ondersteuning beschikbaar.

 

Speciaal op Wereldkankerdag (4 februari 2022) organiseert Oncologisch Netwerk Friesland (ONF) een webinar met het thema Nazorg bij Kanker. Het webinar is te volgen op deze website en voor iedereen gratis toegankelijk.

Aanmelden is niet nodig. Je kunt, eventueel anoniem, je vragen stellen tijdens deze live uitzending aan één van de sprekers en andere specialisten. Je kunt ook vooraf al een vraag insturen, dit kan naar info@oncologischnetwerkfriesland.nl.

 

Programma

16.00 uur:       Opening, door Sjoerd Hovenga, voorzitter ONF en internist-oncoloog Nij Smellinghe

16.10 uur:       Positieve gezondheid, door Annie Adema, gastvrouw de Skulp

16.25 uur:       Ondersteunende zorg thuis, leven na kanker door Marja Hoekstra, verpleegkundig consulent oncologie bij Allerzorg, Care for Cancer

16.40 uur:       Psychologische nazorg, door Paulien Stollmeijer, GZ-psycholoog Tjongerschans

16.55 uur:       Oncologische revalidatie, door Sabine Heitman, revalidatiearts Revalidatie Friesland

17.10 uur:       Vragen en afsluiting door Sjoerd Hovenga

17.30 uur:       Einde webinar

Oncologisch netwerk Friesland

Het ONF is een netwerk van oncologische samenwerking van ziekenhuizen Antonius, MCL, Nij Smellinghe, Tjongerschans en Radiotherapeutisch Instituut Friesland en Pathologie Friesland.