Wat is Positieve Gezondheid

Als je kanker hebt gaat vaak alle aandacht uit naar gezondheidsklachten, problemen en hoe we die op kunnen lossen. Met de tool Positieve Gezondheid wordt er gekeken naar de hele mens, je bent meer dan alleen je ziekte.

Betekenisvol leven

Uit onderzoek van arts, onderzoeker en grondlegger van Positieve Gezondheid, Machteld Huber blijkt dat we vooral een betekenisvol leven belangrijk vinden. We willen mee kunnen doen en ons energiek voelen. Positieve Gezondheid gaat daarom niet alleen om lichamelijke gezondheid, maar over wat voor ons veerkracht geeft. En dat is per per persoon verschillend.

Meer weten en kennismaken met Positieve Gezondheid?

Onze medewerkers Positieve Gezondheid vertellen je er alles over tijdens de informatiemiddagen in de 4e week van de maand bij De Skulp Friesland.

Heerenveen 4e vrijdagochtend 10.00-12.00 uur

Drachten 4e donderdagochtend 12.30-13.30 uur

Leeuwarden 4e donderdagmiddag 14.00-16.00 uur

Sneek 4e woensdagmiddag 14.00-16.00 uur

Tijdens het inloopspreekuur vertellen we je graag wat Positieve Gezondheid voor je kan betekenen. Tevens is de mogelijkheid om met de aanwezige vrijwilliger de vragenlijst en het spinnenweb in te vullen.

De vrijwilliger heeft naast de basisopleiding voor gastvrouw, gastheer de basisopleiding Positieve Gezondheid gevolgd.

Kijk voor meer informatie en de digitale vragenlijst op: https://mijnpositievegezondheid.nl/ Wil je daarna een gesprek dan kan deze gemaakt worden bij één van de vestigingen, via de mail of telefonisch of kom lans op de informatieinloopmomenten.

Activiteiten zijn gekoppeld aan de 6 dimensies Positieve Gezondheid. Je ziet dit terug aan de kleur stip achter de activiteit.