Jongvolwassenen geraakt door kanker

Date

17 jan 2023

Time

16:00 - 20:30

Location

VV Heerenveen
Oranje Nassaulaan 21, 8448 MT Heerenveen

Omschrijving

We zijn blij dat we in januari gaan starten met een jongvolwassenengroep geraakt door kanker. Deze uitbreiding willen we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. We hebben burgemeester Van der Zwan van de gemeente Heerenveen bereid gevonden om de opening te verrichten.

Tijdens het officiële deel wil De Skulp Friesland ook aandacht vragen voor de donateursactie die we dit jaar gaan starten.

Het programma is als volgt:

16.00 uur inloop

16.15 uur welkom en film De Skulp Friesland
16.30 uur opening door burgemeester
17.30 uur soep en broodjes
18.30 uur start inloop jongvolwassenen
20.30 uur afsluiting

Steeds mee jonge mensen worden geconfronteerd met kanker. Tijdens de bijeenkomsten voor de Jongvolwassenen is ruimte voor een praatje, een luisterend oor of één-op-één gesprek. Ook is er meer informatie over het concept Positieve Gezondheid. Daarnaast zijn er thema-avonden met sprekers.

Jongeren en jongvolwassenen met kanker hebben unieke psychosociale en praktische problemen. Je leven staat op z’n kop en het is dan ook logisch dat je veel leeftijdsspecifieke vragen hebt. Vragen over impact van kanker op je opleiding, werk, relaties, seksualiteit en vruchtbaarheid en meer.

Een bijeenkomst speciaal voor iedereen in de leeftijd rond 20 tot rond de 40 jaar die zelf ziek is (geweest), maar ook voor iedereen die in de familie of vriendenkring kanker heeft (gehad). Ervaringen delen,  je verhaal delen, dat geeft herkenning en begrip. In gesprek met je leeftijdsgenoot of deelnemen aan de leuke activiteiten.

Je bent welkom op 17 januari bij de opening om 16.30 uur of later (17.30 uur soep en broodjes of 18.30 uur inloop).

Verder willen we op deze avond graag horen welke behoefte er bij jullie ligt voor de invulling van de avonden zodat wij hierop als De Skulp kunnen anticiperen. Ook willen we graag informatie met jullie delen, vertellen we over De Skulp en wat wij te bieden hebben.

Deze bijeenkomsten zijn een unieke manier voor jongvolwassenen geraakt door kanker om met elkaar in contact te komen.

We nodigen jullie van harte uit om ook bij de opening aanwezig te zijn, maar kom je later dan dat natuurlijk ook mogelijk. Neem gerust je partner, familie of een vriend(in) mee. Om 18.30 uur is er een gezellig samenzijn met soep en broodjes. * Wil je mee eten geef dit dan even door via info@deskulp.nl

De inloop voor jongvolwassenen is op de oneven weken op dinsdagavond van 19.30 – 21.30 uur


ontspanning
creatief
voeding
actief
informatief
diverse

activiteiten

De vrijwilligers van De Skulp organiseren regelmatig activiteiten en themabijeenkomsten zodat lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten. 

Klik hier voor onze actuele agenda.

Zo kun je eens binnenlopen bij het wekelijks SkulpCafé of aansluiten bij één van de vele activiteiten. Dit kan een sportieve activiteit zijn, zoals wandelen in de fraaie natuur van onze provincie, maar ook een creatieve zoals schilderen. Daarnaast kun je ook opgeven voor een massage bij kanker en worden er verwen momenten georganiseerd.
De themabijeenkomsten zijn met name bedoeld om je te informeren over de gevolgen van kanker in diverse fases van het proces waar je je in bevindt.

Opgave voor een activiteit doe je middels het aanmeld formulier bij de betreffende activiteit.

Binnenlopen tijdens het SkulpCafé kan uiteraard zonder opgave en daar staat de koffie voor je klaar en is er een luisterend oor.