Voeding en kanker

Date

21 jun 2023

Time

19:30 - 21:30

Omschrijving

Op 21 juni verzorgt Annie Adema een interactieve lezing over voeding en kanker. Annie is al jaren verbonden aan De Skulp en zij verzorgde al eerder een online lezing over voeding en kanker.

In de interactieve lezing deelde Annie een stukje van haar leven, hoe ze samen met haar man, tijdens en na de kanker met gezonde voeding aan de slag gingen. Ze hoopt hiermee anderen te helpen om bewust te worden van het belang van voeding bij kanker en wat dat voor jou kan betekenen.

“Als mijn man meerdere keren kanker krijgt beseffen we steeds meer het belang van voeding. Ik volgde een opleiding en we verdiepten ons in boeken, tijdschriften en zochten op internet. We kwamen er achter dat er wel heel veel diëten en adviezen zijn en hoe weet je dan wat bij jou past en ook vol te houden is. En daar komt nog bij dat het best moeilijk is om je voeding aan te passen; het begint dan ook met bewust worden wat je eet, als je ziek bent, maar ook als je gezond bent. Weet je dat 30% van alle kankers ontstaat door slechte voeding (onderzoek 2008).  Mijn man maakte zo zijn eigen dieet of beter gezegd zijn eigen voedings-en leefwijze, één die bij hem past en waar hij zich goed bij voelt. Natuurlijk kun je dit ook doen met behulp van een diëtist, die gespecialiseerd is in voeding bij kanker of een orthomoleculaire therapeut. Doe wat bij jou past.”

In de lezing vertelt ze:

  • Waarom je beter geen suiker kunt eten en welke vervangers je (met mate) kunt gebruiken.
  • Waarom salvestrolen zo belangrijk voor ons zijn
  • In welke groente kanker werende stoffen zitten en waarom
  • Wat goede vetten zijn
  • Hoe belangrijk kauwen is
  • Levensenergie met voeding
  • Kanker en ondervoeding

Tijdens deze interactieve lezing krijgt u tips waar informatie over voeding bij kanker is te vinden. Er zijn boeken over voeding en leefstijl ter inzage, informatie over websites met voedingstips en recepten over voeding bij kanker worden gedeeld. En uiteraard mogen vragen worden gesteld.

Wanneer: 21 juni 19.30-21.30 (inloop vanaf 19.00 uur)
Waar: theatercafé De Skâns, Loaijersstrjitte 2 te Gorredijk.

Er zijn geen kosten aan verbonden; wel graag inschrijven!


ontspanning
creatief
voeding
actief
informatief
diverse

activiteiten

De vrijwilligers van De Skulp organiseren regelmatig activiteiten en themabijeenkomsten zodat lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten. 

Klik hier voor onze actuele agenda.

Zo kun je eens binnenlopen bij het wekelijks SkulpCafé of aansluiten bij één van de vele activiteiten. Dit kan een sportieve activiteit zijn, zoals wandelen in de fraaie natuur van onze provincie, maar ook een creatieve zoals schilderen. Daarnaast kun je ook opgeven voor een massage bij kanker en worden er verwen momenten georganiseerd.
De themabijeenkomsten zijn met name bedoeld om je te informeren over de gevolgen van kanker in diverse fases van het proces waar je je in bevindt.

Opgave voor een activiteit doe je middels het aanmeld formulier bij de betreffende activiteit.

Binnenlopen tijdens het SkulpCafé kan uiteraard zonder opgave en daar staat de koffie voor je klaar en is er een luisterend oor.