Home Kalender - De Skulp gespreksgroep Informatief ontmoeten Vrouwenmoment bij De Skulp Drachten

Vrouwenmoment bij De Skulp Drachten

Vrouwenmoment bij de Skulp Drachten

Ondanks alle aandacht voor overeenkomsten tussen vrouwen en mannen, zijn er gewoon verschillen. En dat weten vrouwen en dat weten mannen.

Vrouwen hebben specifieke behoeften en vrouwen met kanker hebben hele specifieke vragen en behoeften. Kanker hebben (gehad) heeft zo’n impact! De medische zorg in Nederland is geweldig goed. Maar steeds meer is duidelijk dat kanker hebben nog steeds een grote impact heeft. Gelukkig is kanker bespreekbaar geworden.  Genezen is steeds vaker mogelijk. Maar ook al heb je kanker gehad, wat doe je dan met je moeheid en lusteloosheid, angsten,  smaakverlies, verlies aan libido of je impotentie… En hoe bespreek je dat met je partner….

Voor al deze onderwerpen organiseert Skulp Friesland Vrouwenmomenten. Momenten waarom vrouwen met lotgenoten samen komen en ervaringen, onzekerheden en tips kunnen uitwisselen, vragen kunnen stellen en behoeften onder woorden brengen. De aanwezige begeleiding helpt om de momenten vorm te geven en ondersteunt waar nodig.

Een gast verwoord het vrouwenmoment als volgt:

“Het was eerst even wennen en een paar katten uit de boom kijken……maar zodra de thee in het glas dampt en de eerste indrukken achter ons liggen, begint dat waar we het voor doen: praten over datgene dat je diep van binnen bezighoudt als het om je kanker gaat. De vrouwen spreken hun gevoel uit en ook vertellen ze waar ze nog steeds zo mee zitten. En waar ze het met familie of partner niet zo goed over kunnen hebben. Bijvoorbeeld dat ‘ordinaire´ moe-zijn. En dan komen de tranen van verdriet èn van geraakt zijn doordat je buurvrouw het zo herkent!! En dat gebeurt ook als je vertelt over je specialist die zo medisch praat en weinig aandacht heeft voor de werkelijke effecten van kanker, onderzoek, behandeling, zoals je weggeslagen toekomst, je onzekerheid, je veranderingen in je doen en laten, de effecten op je dierbaren…….
En dat is nou net waar het om gaat bij de Skulp. Je wordt gehoord en je wordt begrepen. De herkenbaarheid raakt en verbindt. Dat is wat vrouwen ervaren bij de vrouwenmomenten.”

Ook geraakt door de ziekte, voel  je welkom bij de Skulp, vrouwenmomenten!

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

08 aug 2024

Tijd

19:00 - 21:00

Locatie

De Skulp Drachten
Kiryat Onoplein 85a Drachten

Organisator

De Skulp Drachten
Email
drachten@deskulp.nl

Volgende Keer

QR code